По-полека, по-спокойно, в Керамоти

Отидете там където няма глъч и разходката лека,

а сякаш спи светът и го кара по-полека.

Сядате сред красотите, на пясъка необятен,

а хотелът е до плажа и плажът е до хотела…

В Керамоти почивката е песен.

С палми и вълни ви става леко.

Пясъкът ви гали, а морето – носи.

 Идвате и се гмурвате в сиеста.

Дааа…

Керамоти е истински летен хит.

Какъвто е и песента „По-полека“ на Стефан Вълдобрев.

Отиват си някак.

Което директно ни отпраща на въпроса защо да изберете точно Керамоти за Вашата лятна почивка.

Да видим…

Вдигнете палци За Керамоти

Кое точно превръща Керамоти в истински летен хит сред курортите? Е именно де – там ритъмът е точно „по-полека, по-полека“.

Тоест, ако сте зажаднели за тиха и спокойна почивка на море, Керамоти е мястото.

Гръцката перла на сиестата, насищаща ума с разтапящи спомени за лятната ваканция.

Какво пък толкова има в Керамоти?

Грешка! Въпросът е какво няма в Керамоти за реновираща лятна ваканция.

Да видим:

·      Курортът е китно градче, разположено в малка местност по долното поречие на река Нестос /по нашему Места/. Градчето се врязва на 1 километър в Егейско море и разполага с прелестно пристанище. Пейзажите по бреговете на Керамоти са убийствени. Ще паднете от зашеметяващите гледки.

 

·      А като паднете…. какво пък… Ще цопнете във водата и ще се освежите. Морето на Керамоти е спокойно, каквато е цялата почивка. Смее ли да ви развали лятната нирвана…

  • А придвижването е чиста сиеста. Първо курортът е само на 4 часа от София, границата се преминава леко, а пътят е спокоен. Повечето неща, от които се нуждаете през лятната си ваканция в Керамоти са на пешеходно разстояние. По-важното обаче е пясъкът. Необятните плажове на Керамоти сякаш са от нежна пудра. Пясъкът е толкова ситен, че не стъпваш по него, а се галиш в него.

 

  • Заради горните прелести, не е случайно, че от години Керамоти набира световна популярност за прекарване на ваканция в Гърция. Много англичани описват изживяването си като „A home away from home /букв. Дом далече от дома/“, а всеки турист се превръща в главен герой на филма „Моята прекрасна слънчева гръцка ваканция“.

 

  • Затова бързо ще изберете къде точно да отседнете в Керамоти. И няма да ви липсва нищо. А до вас ще са Вашите приятели, с които ще си правите барбекю и ще гледате телевизия, с която сте свикнали в България. Понякога с усмихнати снимки ще карате цял Facebook да завижда на Вашата компания, понеже сте в постоянна връзка с безплатен високоскоростен Интернет. Всичко е уредено със сигурност – няма грешка, спокойно.

 

  • Всъщност в този гръцки курорт е тъкмо за спокойна семейна почивка. За истинска сиеста и трупане на слънчеви спомени от разнообразни ваканционни активности. Като разходки например. Околностите на Керамоти предлагат много възможности. На около 30 км. се намират гръцките градове Кавала и Ксанти, а ферибот прави редовни бързи курсове до остров Тасос.
  • И… да не забравяме селфитата. Че без тях накъде? Градчето е летен хит и в това отношение. Приказните пейзажи, комбинирани с широките усмивки, сътворяват естествено греещи снимки от всяка ваканция в Керамоти. В Социалните мрежи така ще завидят, че… ще стегнат багажите на часа. Защото…. виждали ли сте самата снимка да се усмихва?

 

  • А залезите… Залезите в Керамоти са вълшебни. Сериозно говорим – ако планирате да предлагате брак, там ще ви се получи като на филм с главна роля Тя/Той и декор самата екзотика. Да-то е в кърпа вързано. Залезите го изискват просто.

 

И това са само част от вълшебствата на този гръцки курорт. Започнахме с „Да видим“, но на практика още нищо не сте видели.

Полека, спокойно се понесете към Перлата на Егейско море. Там лятото вече ще ви стига – до колене, като морето.