Малкото гръцко градче Керамоти (Keramoti, Κεραμωτή) е разположено в равна местност, която е част от долното поречие на река Нестос (или Места). Керамоти е врязано на 1 км в Егейско море и разполага с красиво пристанище.

Пpез последните няколко години Кеpамоти се пpевъpна в истински хит, в предпочитана дестинация за всички българи, които търсят спокойна почивка, защото:

  • Керамоти се намира в близост до гpаницата с Бългаpия в сравнение с останалите гръцки курорти. Пристига се за не повече от 4 часа от столицата, а пътят в Гърция е спокоен и преминаването на границата е лесно.
  • Керамоти предлага на летуващите едни от най-красивите и чисти плажове в Гърция. Пясъкът е ситен, а морето не е бурно. От години в напредналите страни набира скорост тенденция за прекарване на лятната отпуска, която англичаните наричат A home away from home /букв. Дом далече от дома/. Представете си да можете да преместите своя апартамент край някой красив морски бряг с пясъчен плаж. Какво по-хубаво от това да прекарате отпуската заедно със семейството си, удобно в апартамент, в който не Ви липсва нищо, а в съседство могат да бъдат Ваши приятели или роднини. Имате място, където да се събирате заедно, да си правите барбекю и пр. Имате напълно оборудвана кухня, гледате телевизионните канали, с които сте свикнали от България, в постоянна връзка сте със света с безплатния високоскоростен Интернет.
  • В Керамоти е подходящо да планирате семейната си почивка, защото мястото е спокойно и предлага разнообразни активности – риболов, разходки до околностите и др.
  • Керамоти е подходяща отправна точка, от която можете да посетите и други гръцки градове като Кавала и Ксанти, които се намират на около 30 км, а до остров Тасос се стига изключително бързо с ферибот, който редовно прави курсове от градчето.
  • Залезите в Керамоти са невероятни и често вдъхновяват туристите да направят прекрасни снимки и да развият фотографските си способности.

Това са само част от причините българските летовници да предпочетат отдих в Керамоти. Другите, можете да откриете, когато посетите “перлата на Егейско море” и запазите своя апаpтамент в най-добpите места за настаняване в Кеpамоти.