Там, където не искате другите да ходят – само Вие

Така е… Като си откриеш свое местенце и ревността нахлува в мислите.

Керамоти е място, което отключва точно това чувство – наред с всички останали слънчеви емоции…

Ревност.

Иска Ви се да заповядате на останалите

„Не ходете в Керамоти“

Което всъщност означава

„Не идвате в Керамоти, че ще ни развалите спокойната почивка“.

Ееей… хитрец сте…

Имате право. И основание. Защото се носите на специалната магия на Вашата си ваканция в Керамоти и не искате нищо да я смущава.

Ами… Пазете тайната до лятото на 2022 година и тихо, спокойно поемете към Керамоти.

Няма да Ви издадем.

Напротив – ще Ви посрещнем като истински съзаклятници. Наши хора, споделящи тайната на вълшебното място за почивка.

Представете си го… Приятно местенце…

 

Където разходката е райска – по гръцки

Започвате с един мързелив плаж. Плажовете в Керамоти са като извадени от романтичен филм. Или Вие ще сте като герой от филм. Това ще си го прецените сами.

Ние само Ви казваме, че да се разхождате по тези плажове си е привилегия. То това не само разходка… Ритуал за пречистване е. Стъпвате по финия като пудра пясък, изплаквате си очите с нереално-красивия крайбрежен пейзаж на Керамоти и се чудите с какво сте заслужили такава ваканция.

Ще препоръчате Керамоти на приятели определено.

Но първо мааалко ще ги подразните

ЩРАК!

Е… няма такъв морски пейзаж. Около тях де.

Около Вас всичко ще е… ехааа.

Разхождате се и гледате красоти, които се надпреварват да Ви ухажват… Палми, крайбрежна алея, планински релеф, море до колене, плажове отвъд погледа на фантазиите…

Но да се разходим наистина по гръцки.

 

Докъдето гръцката сиеста долита с простор, вдъхновяващ за разнообразен живот

В Керамоти и околностите има места, на които ще Ви се прииска да заживеете в Гърция и винаги да си летите из нюансите на сиестата. Защото там сиестата става начин на живот.

Разнообразен живот.

Можете да се разходите до места, разкриващи различни нюанси на гръцка сиеста.

Гледайте:

  • Районът на пристанището: Там сте капитан, сякаш завърнал се от дълго и  героично плаване. Всичко е посветено на Вашата кротка почивка край морето. Пристанището на Керамоти се намира на 42 километра източно от Кавала и е най-близката точка до остров Тасос. Оттам се извършва голяма част от пътническия и товарен транспорт до острова. Гледката на кроткото море с различни по големина корабчета омиротворява дълбоко. Особено ако сте в някое от заведенията по крайбрежието.
  • Ресторантчета по крайбрежието: Ако сте на семейна почивка на море с деца, ще е много приятно да вкусите сиестата на Керамоти и буквално. В района на пристанището има доста семейни ресторантчета, сякаш кротко приютили вкусовете на вълшебната ваканция в Гърция. Там може да опитате типични гръцки ястия с пресни морски дарове и свежи салати. А тяхното очарование ще напоите с типичната за Гърция рецина – водят питието смолисто вино, заради контакта му с борова смола, откъдето идва специфичен дъх. Дъх, който хармонира отлично с морските вкусотии. Дъх на отлежала с мъдрост сиеста.
  • Остров Тасос: Докато сте в Керамоти,  определено трябва да се разходите до остров Тасос. Няма да издаваме много. Само ще кажем, че ще се озовете там, където гръцката приказка ще Ви превърне в главни герои. Райско кътче, сякаш нарисувано от уютни плажчета, свежи маслинови гори, фантастични заливчета, намигащи с тюркоазени води.  Усещането за закътаност и интимност тук е особено наситено. Може би един вълшебно романтичен следобед?
  • Теологос: Искате ли да разгледате едно скривалище от пиратите? Ако отседнете в апартамент в Керамоти това лято, разходете се до Теологос. Представлява старинно селище, скрито в планинска зеленина. В миналото местните жители са го ползвали за защита от набезите на пиратите, затова то е напоено с духа на сигурния уют. А сред живописните му улички, Вие ще се скриете напълно от обичайното си ежедневие и набезите на задачите.
  • Ксанти: В кротките калдъръмени улички има нещо… Стъпвате по тях и се освобождавате. Освобождавате се от претенция, припряност, забързаност. Традиционната обстановка е като машина на времето. Връща те в едни кротки и спокойни времена. Когато са достатъчни бодър дух, пълни с красота очи и една любима ръка, вплетена във Вашата.
  • Делтата на река Места: Е наистина това е презареждаща разходка… Делтата се намира на около 5 километра от курорта и се достига по плажната ивица. Стъпалата Ви се галят в пясъка на плажовете на Керамоти, водейки Ви към все по-диви и сгушени в натурално очарование места. Места, на които у Вас се събужда приключенската искра на откривател. И може да откриете нова страст – да плавате с каяк.

Това е то. Керамоти е място за много спокойна почивка, на което имате много какво да правите. Ще е кротко, но не и скучно. Ще е пълно с красота, но не и с глъч. Ще го пазите ревниво, защото не искате другите да Ви смущават, но и ще го споделяте с любимите.

Ееех Керамоти е място, на което ще се връщате. Защото там сиестата е начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *